Com class factory error on windows 8 Active AVFP 5.61

Topics: Developer Forum
Mar 9, 2012 at 3:07 PM

Hi Gurus,

I'm upgrading from ActiveVFP 4.0 to Active VFP 5.61 on windows 8 running IIS 7.5.

I've de registered the 4.0 dll. I've followed the installation instructions to the letter for 5.61. I've installed it in _webbusdir.

when testing the default - as per the installation instructions, I get the following error:

Server Error in '/_webbusdir' Application.

Retrieving the COM class factory for component with CLSID {BEF60CED-FB7C-4835-A927-4EC90F5162CB} failed due to the following error: 80040154.

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. 

Exception Details: System.Runtime.InteropServices.COMException: Retrieving the COM class factory for component with CLSID {BEF60CED-FB7C-4835-A927-4EC90F5162CB} failed due to the following error: 80040154.

Source Error: 

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.


Stack Trace: 

[COMException (0x80040154): Retrieving the COM class factory for component with CLSID {BEF60CED-FB7C-4835-A927-4EC90F5162CB} failed due to the following error: 80040154.]
   AVFPHandler.ProcessRequest(HttpContext context) +58
   AVFPHandler.OnInit(EventArgs e) +20
   System.Web.UI.Control.InitRecursive(Control namingContainer) +333
   System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +378

 

The previous site (4.0 in a different directory) worked 100%. On 4.0 I removed the     <authentication mode="Windows" /> in web.config - it solved that problem.

Much appreciated.

Mar 9, 2012 at 3:43 PM

Sorry - my problem - it is windows 7 x64. - registered the dll = all's fine.